Wat neem ik mee naar mijn sollicitatiegesprek?

Solliciteren doe je meestal niet met lege handen. Check hieronder wat je best allemaal meeneemt naar een sollicitatiegesprek.

Moet:

 • CV: Neem best meerdere exemplaren mee, en hou er één voor jezelf. Dat kan je gebruiken tijdens het gesprek zodat je niets vergeet te zeggen. Hier vind je trouwens een checklist van wat er zoal op dat cv moet staan.

 • Identiteitsdocumenten: Je identiteitskaart heb je altijd op zak, maar soms vraagt een werkgever nog andere documenten. Denk maar aan een rijbewijs, of een uittreksel uit het strafregister. Dat laatste heette voordien het 'bewijs van goed gedrag en zeden'. Dat mag een werkgever enkel vragen wanneer je voor bepaalde beroepen solliciteert. Je kan dat uittreksel aanvragen bij je gemeente.

Moet niet, maar wel handig:

 • Info over de sollicitatie: Zorg dat je goed weet waar en wanneer je er moet zijn. Noteer de naam en het telefoonnummer van je interviewer. Da's handig als je je bij een onthaal moet aanmelden, of als je moet verwittigen dat je later zal zijn.
   
 • Diploma’s en attesten: Neem je diploma’s en attesten mee naar je gesprek. Wat als je die niet meer vindt? Kijk dan even in de Leer- en Ervaringsbewijzendatabank, want daar vind je een overzicht van de opleidingen die je volgde.
   
 • Pen en papier: Een recruiter is niet de enige die notities mag nemen. Neem gerust zelf ook notities tijdens het gesprek. Denk maar aan vragen die bij je opkomen tijdens het gesprek, of informatie die de recruiter meegeeft.
   
 • Persoonlijke verzorging: Wil je fris en fruitig op je sollicitatie aankomen, dan kan het handig zijn om deodorant mee te nemen - vooral als je lang onderweg bent, of als het warm is. Ook handig: een pakje zakdoeken, muntjes, tandenstokers,...
In één klap àlles weten over uitzendarbeid?
Volg dan de gratis e-learning!
Naar de e-learning
Benieuwd waarom je een account moet aanmaken?
Je leest het op onze FAQ.