Wat neem ik mee naar mijn sollicitatiegesprek?

Heeft iemand een pen voor mij? Zou ik uw deo eens mogen gebruiken? Was mijn sollicitatiegesprek nu op de derde of de vierde verdieping? Laten we het toegeven. Solliciteren is geen koud kunstje en brengt de nodige stress met zich mee. Om niet op het laatste moment in een stresske te schieten, is een optimale voorbereiding cruciaal!

Om dit te doen, hebben wij voor jou een checklist gemaakt met alles wat je nodig hebt om te gaan solliciteren: 

  • CV en motivatiebrief: Deze zijn handig om te gebruiken tijdens het gesprek en zorgen ervoor dat je niets vergeet te zeggen. Kleine tip: maak meerdere kopieën. Er kunnen immers meerdere interviewers voor je zitten en het komt professioneel over om iedereen een exemplaar te kunnen overhandigen.
     

  • Diploma’s en attesten: Neem je diploma’s en attesten mee naar je gesprek. Euhm… en wat als ik deze niet meer vind? Dan kan je dit best even opvragen bij de school of instantie waar je je diploma behaalde.
     

  • Identiteitsdocumenten: Soms wordt er gevraagd om bepaalde documenten zoals certificaten, kopie van paspoort, ID, verklaring van goed gedrag en zeden mee te brengen naar je sollicitatiegesprek.
     

  • Info over de sollicitatie: Zorg dat je goed weet waar en wanneer je er moet zijn. Noteer de naam en het telefoonnummer van je interviewer. Je weet immers nooit dat je door omstandigheden te laat komt of in dat er, in het slechtste geval, iets tussenkomt.

In één klap àlles weten over uitzendarbeid?
Volg dan de gratis e-learning!
Naar de e-learning
Benieuwd waarom je een account moet aanmaken?
Je leest het op onze FAQ.