Hoe verloopt een sollicitatiegesprek met een interimkantoor?

’t Is beslist! Je wilt op zoek naar een nieuwe job en je wil dat een interimkantoor je daarbij helpt. Je hebt al een afspraak gemaakt bij het kantoor van jouw keuze, je identiteitskaart bij én je cv afgedrukt, kortom: je bent er helemaal klaar voor! Of toch niet? Want hoe verloopt dat nu eigenlijk, zo een sollicitatiegesprek? Kan ik me voorbereiden?

Raar maar waar: een sollicitatiegesprek begint al voor je het kantoor binnenstapt - het begint bij jouw kleerkast. Laat je galakostuum maar in de kleerkast hangen en kies voor gewone kledij. Je kiest best een outfit waar je je comfortabel in voelt, maar die ook netjes is. Weet je niet goed wat kiezen? Dan zit je altijd goed met sobere kledij. Zo leid je de aandacht niet af van waar het gesprek écht over gaat: jijzelf en je skills.

En nu je timing! Je scoort alvast goede punten als je niet te laat komt. Je hoeft ook niet veel te vroeg te komen. De consulent heeft immers voor jou een tijdsblok gereserveerd, en wellicht ervoor en erna nog andere dingen te doen. Vijf minuten voor het afgesproken tijdstip is perfect. Zo heb je nog even tijd om op adem te komen voor het gesprek.

Wanneer het gesprek begint, zal de uitzendconsulent een kopie nemen van je identiteitskaart en van je cv om toe te voegen aan je digitale dossier. Ook zal je je gegevens achterlaten zodat ze weten naar waar ze bv. een mail moeten sturen of een brief moeten opsturen. Vervolgens zal de consulent de sollicitatie afnemen. Dit is geen examen, er zijn geen goede en geen foute antwoorden - zolang je maar eerlijk bent.

Na de vragen zal de consulent je bedanken voor je tijd en moeite. Nu zal de uitzender de zoektocht naar een geschikte job voor jou opstarten. Voila, het zit er op! Hou je telefoon en mailbox goed in de gaten, zodat je snel kan reageren op een eventueel aanbod.

Hoor je niets van de consulent? Bel of mail dan gerust. Zo weet je waar je aan toe bent.

Wil jij graag weten wat de meest gestelde vragen zijn tijdens een sollicitatiegesprek? Deze kan je hier gemakkelijk terugvinden.

Heb je na dit artikel nog een vraag?
Stel ze hier!
Wij zoeken het voor jou uit!