Mijn collega met vast contract krijgt een gratis abonnement voor het openbaar vervoer en ik niet, mag dit?

Eindelijk, een job! Je start met veel goesting aan je nieuwe job als uitzendkracht. Je merkt dat je gemakkelijk op je werk geraakt met het openbaar vervoer en neemt dus de trein. Na enkele weken merk je dat het openbaar vervoer niet voor niets rijdt en deze kost weegt door. In de eetzaal hoor je een gesprek tussen collega’s dat hun abonnement wordt betaald door de werkgever. Je stelt jezelf er geen vragen bij omdat je "toch maar een uitzendkracht" bent. Of heb je toch recht op een abonnement?

Hela Hola! “Maar een uitzendkracht”, dat bestaat niet! Als uitzendkracht heb je evenveel plichten, maar ook rechten als een vaste werknemer. Een vaste werknemer heeft het recht om vergoed te worden voor zijn verplaatsing van en naar het werk, dus jij ook! De werkgever betaalt niet altijd het volledige bedrag: dat hangt af van de sector waarin je werkt, en soms zelfs van het bedrijf waar je werkt.

Als je niet vergoed wordt voor je verplaatsing van en naar het werk, neem dan zeker contact op met je interimkantoor en dan zorgen zij er voor dat dit voor jou geregeld wordt.

Heb je na dit artikel nog een vraag?
Stel ze hier!
Wij zoeken het voor jou uit!