Kan ik opleidingen volgen terwijl ik werk zoek?

Een opleiding volgen terwijl je op zoek bent naar werk, da's een topidee. Je upgradet jezelf op die manier, en dat verhoogt je kansen op een job. Maar waar kan je daarvoor terecht?

Er zijn heel wat verschillende plekken waar je terecht kan voor opleidingen. Een doorgedreven opleiding aan het volwassenenonderwijs is één optie, maar het kan ook nog korter en jobgerichter.

Via het uitzendkantoor

Uitzendkantoren kunnen dankzij Travi en Welqome gratis kandidaten opleiden. Mis jij dus nog een opleiding voor je in een bepaalde job aan de slag kan, dan kan je uitzendconsulent je dus een opleiding aanbieden. Wil jij bijvoorbeeld aan de slag in de logistiek, dan is de kans groot dat je een heftruckattest nodig hebt. Een uitzendconsulent kan je zo'n opleiding aanbieden.
 

Via VDAB

Ook via VDAB kan je heel wat opleidingen volgen, en die zijn gratis voor werkzoekenden. Je kan er zowel online opleidingen volgen, als opleidingen in levenden lijve. Wat je ook kiest, de opleidingen zijn jobgericht, en komen ook terecht op je VDAB-profiel wanneer je ze afgerond hebt.

Krijg je een uitkering? Dan kan je die tijdens je opleiding behouden onder bepaalde voorwaarden:

  • De opleiding is erkend door VDAB.
  • De opleiding duurt minstens 4 weken.
  • Je volgt gemiddeld 20 uur per week les.
  • De opleiding vindt overdag plaats.

VDAB biedt ook online opleidingen aan, die je gratis van thuis uit kan volgen.

Apps en websites

Je kan online heel wat apps en websites vinden waar je dingen kan bijleren. Die zijn vaak niet erkend door VDAB, of leveren geen diploma's of certificaten op, maar zijn wel een geweldige manier om nieuwe vaardigheden op te pikken, of bij te schaven. Zo kan je een taal leren via de app Duolingo, of Babbel, en leren programmeren met de app Mimo. Je kan je ook helemaal laten gaan op Youtube, want daar vind je heel wat kanaler waar je dingen kan bijleren.

Heb je na dit artikel nog een vraag?
Stel ze hier!
Wij zoeken het voor jou uit!