Bouw ik pensioen op als uitzendkracht?

Werken als uitzendkracht is toch wat anders dan werken als werknemer met een vast contract. Wél heb je als uitzendkracht dezelfde rechten en plichten als vaste werknemers, dus dat betekent dat ook jij via interimwerk een pensioen opbouwt!

Als je werkt als uitzendkracht dan bouw je evengoed pensioen op als een werknemer met een vast contract. Je pensioen wordt berekend op basis van het inkomen dat je in de loop van je carrière opbouwt, dus ook je inkomen als uitzendkracht. 

Voor het aanvullend pensioen voor vaste werknemers wordt er een bepaald percentage afgehouden voor het sectoraal pensioenfonds. Dit aanvullend pensioen is echter enkel mogelijk bij een bedrijf waar dit aanvullend pensioen bestaat. Jouw percentage als uitzendkracht wordt niet naar dit fonds gestuurd. Jij krijgt wel een pensioenpremie die gelijk is aan de pensioensbijdrage die de werkgever betaalt voor de vaste werknemers. Deze premie zal afzonderlijk vermeld worden op je loonfiche en wordt uitbetaald door jouw interimkantoor. 

Dus om een moeilijke uitleg kort te maken: ja, jij bouwt aan je pensioen als je werkt als uitzendkracht; en ja, er zal ook in bepaalde sectoren een aanvullend pensioen betaald worden, maar dan door jouw interimkantoor. 

Heb je na dit artikel nog een vraag?
Stel ze hier!
Wij zoeken het voor jou uit!