Wat moet ik doen als er minder gepresteerde uren op mijn loonbrief staan dan dat ik effectief gepresteerd heb?

Wat vliegt de tijd! Alweer een week voorbij op je werk en je weet wat dat wil zeggen: tijd om uitbetaald te worden! Je kijkt trots op je bankrekening, maar je komt tot de conclusie dat het bedrag eerder aan de lage kant is. De inspecteur in je komt naar boven en je gaat op onderzoek. Je neemt je loonbriefje er bij en ziet dat je volgens het loonbriefje minder uren hebt gewerkt dan dat je effectief gewerkt hebt. Help! Wat nu?!

Het is belangrijk om in deze situatie kalm te blijven want problemen zijn er om opgelost te worden. Controleer eerst wat er allemaal verkeerd is op je loonbrief: zijn er nog dingen die niet correct lijken? Neem vervolgens contact op met je uitzendconsulent, deze is er om je te helpen! Vertel je consulent wat er precies aan de hand is. 

Vervolgens zal je consulent je rechten verdedigen. Hij of zij zal contact opnemen met het bedrijf waar je werkt en zal vragen waar het misgelopen is. Als blijkt dat er een fout is gemaakt door het bedrijf, dan zal deze scheve situatie rechtgetrokken worden. Vervolgens zal jij een extra betaling krijgen zodat je uiteindelijk het geld krijgt waar je voor gewerkt hebt.

Het is belangrijk om te vermelden dat je in deze situatie steeds kalm blijft. Word dus zeker niet boos of neem het heft niet in eigen handen. Laat dit over aan je uitzendconsulent. Deze is er net om er voor te zorgen dat alles in orde is.

In één klap àlles weten over uitzendarbeid?
Volg dan de gratis e-learning!
Naar de e-learning
Benieuwd waarom je een account moet aanmaken?
Je leest het op onze FAQ.