Een gesprek bij een interimkantoor, is dat ook een sollicitatie?

Als je een job zoekt, dan kom je heel wat vacatures tegen die via interimkantoren lopen. Je kan dus net zo goed eens bij hen langs gaan om een job te scoren. Maar is een gesprek bij een interimkantoor ook een écht sollicitatiegesprek?

Je wandelt door de winkelstraat, en ziet tussen twee winkels in... een interimkantoor! Top, zeg! Je springt even binnen, want misschien hebben ze wel een job voor jou!

Zo zou het kunnen gaan, maar 't is niet altijd een goed idee om zonder afspraak binnen te wippen. Misschien zijn alle consulenten net bezig? Heb je je cv wel bij? Uiteindelijk is dat interimkantoor misschien wel je toekomstige werkgever, dus dan kan je maar beter een goede indruk maken, natuurlijk.

Een gesprek bij een interimkantoor is meer dan een sollicitatiegesprek. Dat zijn wel tien sollicitatiegesprekken in één. Een interimkantoor werkt immers met verschillende bedrijven in de buurt samen, dus als je je gesprek goed aanpakt, wordt een uitzendconsulent jouw ambassadeur bij die bedrijven. De consulent weet namelijk als geen ander waar die bedrijven naar op zoek zijn, en hoe die jouw skills kan verkopen.

Je maakt dus best een afspraak voor een gesprek bij een interimkantoor. Zo geef je jezelf de kans om je voor te bereiden, en alvast de vacature(s) na te lezen, info op te zoeken, je cv aan te passen. Tegelijkertijd ben je dankzij zo'n afspraak zeker dat de consulent helemaal van jou is op dat moment, en dus echt naar jou kan luisteren.

Heb je de smaak te pakken? Dan kan je natuurlijk bij verschillende interimkantoren een afspraak maken. Vaak hebben ze andere klanten, of andere specialisaties. Jouw kansen worden er enkel groter door. Kantoren hebben bovendien regelmatig nieuwe vacatures, dus als er vandaag nog niets voor jou is, kan dat morgen alweer anders zijn.

Hier vind je een lijst met alle uitzendkantoren.

 

 

 

Heb je na dit artikel nog een vraag?
Stel ze hier!
Wij zoeken het voor jou uit!