FAQ

Waarom moet ik een account aanmaken?

Je kan al heel wat leren uit de blogberichten op Interiminfo.be, maar wil je alles in één keer leren over uitzendarbeid, dan kan je je verdiepen in ons leerplatform. Daar vind je alle informatie die je nodig hebt om te solliciteren en aan de slag te gaan, maar ook alles wat je moet weten over de papiermolen die bij een job komt kijken. Dat leerplatform is een persoonlijke omgeving, waar je kan bijleren wanneer jij dat wil, en de draad op elk moment kan oppikken waar je'm hebt achtergelaten. Zie het een beetje als je persoonlijke Wikipedia, maar dan over uitzendarbeid. Geen nood, we doen overigens niets met je gegevens, behalve een account maken. Je zal van ons dus ook geen mails krijgen, beloofd.

Wie kan de e-learning gebruiken?

De e-learning staat open voor iedereen. Zoek je een job of heb je al een job, maar zit je nog met vragen rond uitzendarbeid? Bekijk dan zeker onze site!

Hoe werd de inhoud van de e-learning bepaald?

Om te weten welke info moest opgenomen worden, hebben we onze partners aangesproken. Er zijn 2 werkgroepen samengesteld: één groep werkte specifiek rond de wetgeving en één groep werkte alle praktische vragen rond uitzendarbeid uit. Verder is alles nagelezen door de juridische diensten en door P&I wat het luik rond veiligheid betreft. Pimento las alles na zodat het ‘jongerenproof’ zou zijn en uiteindelijk nam Wablieft ook nog eens de teksten door en gaf ons advies omtrent klare taal.

Welk aandeel hebben jongeren gehad in de ontwikkeling van deze e-learning?

In de werkgroepen die de inhoud bepaald hebben, zaten een groot aantal jongerencoaches en -begeleiders. Daarnaast organiseerde Travi een 2-tal workshops met jongeren zelf en doorliepen we samen met hen het visuele en inhoudelijke van de e-learning. Bovendien werkten een stagiair én een uitzendkracht (die beiden ook binnen de ‘jongeren’ doelgroep vielen) aan de ontwikkeling van de e-learning.