Ben ik verplicht om bij één uitzendkantoor te blijven?

Een uitzendkantoor zoekt voor jou naar een gepaste job. Maar... er bestaan duizenden uitzendkantoren. Bij wie wandel je binnen? En mag je je in meer dan één kantoor inschrijven?

Er bestaan enkele honderden merken, en die hebben allemaal samen meer dan 10.000 kantoren. Waar stap je dan binnen?! Dat hangt af van wat je zoekt!

Doen alle uitzendkantoren hetzelfde? 

Nee! Sommige kantoren specialiseren in bepaalde sectoren: bouw, horeca, schoonmaak, industrie, administratie...meestal kan je die specialisatie al een beetje afleiden uit de naam van het kantoor.

Een kantoor met 'construct' in de naam, houdt zich bezig met de bouwsector, bijvoorbeeld. Als je bijvoorbeeld gaat voor een job in de administratie, kan je bij zo'n kantoor dus weinig doen, terwijl je er als metselaar of stukadoor juist wél aan het juiste adres bent.

Die gespecialiseerde kantoren zijn vaak een onderdeel van een groter uitzendmerk. Als je naar de website van een uitzendkantoor surft, zal je dus vaak al zien welke gespecialiseerde kantoren daaronder vallen.

Er zijn natuurlijk ook kantoren die een beetje van alles doen. Als je open staat voor verschillende jobs, of als je nog niet goed weet wat je net wil doen, dan zit je bij hen zeker goed.

Mag ik mij bij meer dan één kantoor inschrijven?

Tuurlijk! Je hoeft je niet bij één kantoor in te schrijven en af te wachten tot ze en een job voor jou hebben gevonden. Je kan ook bij verschillende uitzendkantoren tegelijk solliciteren. Die kantoren hebben ook allemaal verschillende klanten en dus verschillende opportuniteiten. Als je snel op zoek bent naar job, dan schrijf je je best in bij verschillende kantoren. Let op: hoe meer je solliciteert, hoe vaker je gecontacteerd kan worden. Zorg dus wel dat je dat aankan.

In één klap àlles weten over uitzendarbeid?
Volg dan de gratis e-learning!
Naar de e-learning
Benieuwd waarom je een account moet aanmaken?
Je leest het op onze FAQ.